Spring naar inhoud

Dwergkees puppy kopen

 

dwergkeesjeDwergkees puppy kopen

Een dwergkees puppy kopen doe je niet zomaar even, je moet hier goed over nadenken want er komt heel wat bij kijken.

Bij de aankoop van een dwergkees puppy is het belangrijk te kijken of de pups vrolijk en levendig zijn. Zijn ze niet te mager of te dik? Let ook op of ze geen diarree of waterige en etterende oogjes hebben. Verder zijn schone oren en een glimmende vacht tekenen van goede gezondheid.

Je kunt aan de fokker vragen naar de entingen en welke anti-wormmiddel de puppy heeft gehad of nog zal krijgen. Normaal gesproken worden de pups ge├źnt op een leeftijd van 6 en 9 weken en worden ze in ieder geval vier keer ontwormd.

Stamboom

Wij adviseren steeds om een dwergkees puppy te kopen met stamboom. Let op, een stamboom is geen garantie voor de gezondheid van de pup en de stamboom alleen informatie geeft over de afstamming.

Toch zal een stamboom meer zekerheid bieden dat de pups wel degelijk afkomstig zijn van de ouders die op de stamboom staan. Deze zekerheid krijg je van ook in de landen waar dna controle verplicht is. Een dwergkees puppy moet zoals andere stamboomhonden ook voldoen aan de rasstandaard.

Goede fokkers maken de juiste combinatie tussen beide ouders en zullen niet fokken met honden die een afwijking vertonen.

Wie met kromme honden fokt zal ook meestal kromme puppy 's krijgen.

Kostprijs van een dwergkees puppy

Stamboomhondjes zijn duurder, dit komt door de kostprijs van de DNA afname en de kosten voor de stamboom en verschillende medische testen. Op nieuwehond.net lees je meer over de kostprijs van een hond.

Wie een dwergkees puppy koopt, moet rekening houden met de tweemaandelijkse vaste kosten van een trimsalon, dierenartskosten, de aanschaf van borstels, kammen voor de juiste trim en vachtverzorging. De hondenshampoo moet geschikt zijn voor de vacht van de dwergkees. Daarnaast zijn er nog heel wat kosten aan dierenbenodigdheden zoals hondenvoeding, hondenmand, enz...

Wie wil showen met zijn hondje moet goed onthouden: "een hond koop je niet als kampioen, die moet je zelf maken" en sommige hondjes willen niet showen, respecteer dit, iedereen is ook geen wereldvedette.